1e hobbel bij ‘iets anders’ willen & mijn advies

wegversperring - roadblock - sign-1167333_1280

Hoe komt het toch dat we, ondanks dat we niet blij, tevreden of zelfs dood ongelukkig zijn met iets in ons leven, we toch vaak niet makkelijk in beweging komen om er écht vanaf te komen?

Dat heeft te maken met het feit dat alles wat we wél willen en (nog) niét hebben zich buiten onze comfortzone bevindt.
En het vraagt nu eenmaal moed en lef van ons, om buiten onze comfortzone te gaan.
 
We zijn namelijk ‘gezegend’ met een ego en hoofd welke niets liever willen dan ons -koste wat kost- ‘veilig’ binnen onze comfortzone houden.
En ja, ook als we daar (niet langer) gelukkig zijn, last hebben van dingen, dingen (zielsveel) missen of dolgraag anders zouden willen.
Dan, nog steeds, is hun 1 prioriteit ons op onze bekende -en daarmee volgens hun- veilige plek (vast)houden.
 
En dat is nog niet alles, want als je erop gaat letten, zal je merken dat hoe meer hetgeen dat je (anders) wilt of wenst (onbewust) bijdraagt aan het voeden van je innerlijke kracht, je authentieke zelf laat ontwaken en je passie(s) raakt, kortom; bijdraagt aan het creëren van een leven vol leven….
 
Hoe groter de weerstand van je hoofd en ego zijn om daar weg te blijven.
 
In een leven vol leven is immers geen plaats meer voor je hoofd/ego achter het stuur, ze zijn daar passagier en hebben een ondersteunende functie. En ze geven hun ‘de baas spelen’ nu eenmaal niet graag op en daarom trekken telkens weer hun hele trucen doos open om ons op onze plek binnen onze comfortzone te houden – de plek waar zij de koers van ons leven bepalen.
 
Kijk maar eens terug in je eigen leven, je zult waarschijnlijk zien dat je jezelf eerder en makkelijker het geluk van (oppervlakkige) materiële dingen of ‘vluchtig extern’ geluk gunde, dan het najagen van je hartenwensen en innerlijke rust & geluk. Zelfs de kleine momentjes oprechte me-time gunnen we onszelf vaak al niet.
Het gaat dus eigenlijk helemaal niet om de hoeveel tijd, geld of investering het van ons vraagt, wat maakt dat we er niet voor kiezen. Het gaat om de hoeveelheid ‘leven vol leven-potentie’ welke het in zich draagt. Deze bepaald de hoeveelheid weerstand en redenen (lees; smoesjes😉 ) die -in allerlei vormen en maten- op ons afkomen als we in beweging willen komen.  (Okay, lees dat nog eens & laat het even bewust landen…)
 
Nu je hier weet van hebt, is het aan jou om de eerst volgende keer dat je zo’n hobbel op je pad aantreft er even bij stil te staan en bewust te kiezen; laat ik me door deze hobbel afschrikken, keer ik om en ga terug naar waar ik vandaan kwam? Of geef je -ondanks dat het spannend voelt- een beetje gas bij en kun je er de richtingaanwijzer in zien die jou dichter bij jouw leven vol leven kan brengen?
Kleur je leven opnieuw in
Ik kan je verklappen dat deze hobbel er -in meer of minder mate- elke weer zal zijn, dat wordt niet anders. Wat wél anders wordt is jouw moed en kennis. Je hebt er nu weet van hoe het komt dat die hobbel daar ligt. En met elke keer dat jij die hobbel overwint en je buiten je comfortzone stapt, groeit je moed en doorzie je ‘mindfucks’ van je hoofd en ego makkelijker en sneller.
 
En denk niet dat je de enige bent die hier tegenaan loopt,  we maken dit allemaal mee, ook ik.
 
Onlangs nog, ik kwam een boek tegen waarvan ik instinctief wist dat het voor mij bij kan dragen aan weer een volgende laag van een leven vol leven creëren. En wat denk je? Mijn hoofd sloeg bijna op hol, de meest bizarre redenen om het boek niet te kopen kwamen voorbij. Ik voelde weerstand en het kwam diverse malen niet uit om hem te bestellen. En het verschil nu, met pakweg 10 jaar geleden, was dat ik het nu allemaal ‘zag’ gebeuren. Ik wist dat het heel normaal is dat dit mechanisme werd geactiveerd, ik doorzag de ‘mindfucks’ van mijn hoofd en ego, gaf mezelf de tijd om te rijpen, begrensde waar ik er tussenuit wilde knijpen en pakte de regie over mijn handelen en bestelde het boek gewoon.
 
En geloof me, ondanks dat het een investering van nog geen €20 betrof, voelde de hobbel niet minder klein dan de keren dat het een investering van duizenden euro’s betrof. En dat relativeert ook altijd meteen weer lekker; het gaat niet om de tijd of geld welke het me/je kost, het is de ‘leven vol leven-potentie’ welke het voor ons in zich draagt die de alarmbellen van gevestigde orde in onze comfortzone oorverdovend laat rinkelen.

Dus mijn advies omtrent koersen richting een leven vol leven luidt;

Ben je niet happy of ontevreden met je huidige situatie?
~Zet stippen op je horizon waar je wél blij van wordt.
~Vindt iets dat je dichter bij deze stippen op je horizon gaat brengen.
~En voelt dit spannend?
~Helemaal prima, ga het toch gewoon doen!
~Want ook spannende dingen kunnen wij gewoon doen😉
 
Lieve groet,
Jacqueline
 
Holistisch Trainer & Systemisch Coach
| Training in de kunst van Leven |

P.S. Wil jij ook meer regie, geluk en innerlijke rust in je leven?

Een gezondere balans tussen hart, hoofd en onderbuik?
De shit uit je leven om gaan zetten tot mest voor je toekomst?
 
Maar liet jij je -tot nu toe- nog door ‘de hobbels’ tegenhouden?
Weet dan dat er nog plek vrij is in het  Kleur Je Leven Opnieuw In -traject.
 
Voelt het spannend en wil je ondanks dit toch in beweging komen?
Met mij als je persoonlijke gids richting het door jouw gewenste leven vol leven gaan koersen?
Vraag dan nu een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek met me aan!

Geef Je Leven Kleur

Het e-book voor moedige vrouwen & dappere mannen die een ‘leven vol leven’ willen creëren door hoofd, hart en onderbuik weer in balans te brengen. Méér regie, geluk en innerlijke rust!

E-book Geef je leven kleur Jacqueline Verhoef
Leestijd: 15 minuten
Pagina’s: 19

Na het lezen van dit e-book weet jij precies:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DIRECT TOEGANG TOT HET E-BOOK?

Laat hieronder je naam en e-mailadres achter en je ontvang direct het E-book.