Dé 3 ‘must do’s’ wanneer je wordt gekwetst

Kleur Je Leven Opnieuw In _ Jacqueline Verhoef

'Was zij hier nu maar eerlijk en open in geweest, dan had dat voor mij veel frustratie, pijn en verdriet voorkomen.'

Het stoom kwam bijna uit de oren van deze deelneemster aan het  Kleur Je Leven Opnieuw In ~Jaartraject~ toen zij uitreikte. ‘Het voelt niet fair’, mopperde ze. ‘Zij mag overal mee wegkomen en mensen pijn doen en ik heb dit maar te accepteren en met de pijn te dealen die ik daardoor ervaar.’
 
Naast dat het natuurlijk nooit leuk is om gekwetst te worden, is vooral het vastzitten in deze lus waar je op leegt loopt, wat het zo moeilijk te verkroppen maakt. Haar hoofd en ego vertelden deze deelneemster, keer op keer -want geloof me, dit was niet voor het eerst dat zij ‘gedoe’ ervoer met deze naaste en het was óók niet de eerste keer dat gedachten over dit ‘akkefietje’ door haar hoofd kronkelden- jij kunt hier niets aan doen, het is het gedrag van de ander waar jij last van hebt, die ander moet dat veranderen etc. En, als er 1 ding is wat zij ondertussen wel gemerkt had was, dat wat ze ook zei of deed, die ander bleef bij haar pijn en frustratie triggeren.
Tenenkrommend frustrerend met grote botsingen tot gevolg.
 
Hoe doorbreek je nu zo’n frustrerende en pijnlijke neerwaartse spiraal? Dit begint met het besef dat jij niét afhankelijk bent van de ander en haar gedrag. Dat er áltijd iets is wat jij er zelf aan kunt doen.
 

Sterker nog, jij bent de enige die er waarlijk iets aan kan veranderen!

Kleur Je Leven Opnieuw In _ Jacqueline Verhoef

En dan bedoel ik niet eisen of gewiekst de ander manipuleren om voor jou prettiger gedrag te gaan vertonen, zodat jij niet langer getriggerd en gekwetst wordt. Dat helpt uiteindelijk nooit écht en zeker niet op de lange termijn. Want, als dat wel zou werken, dan deden we dat allemaal, continu en hadden we geen van allen ooit nog last van (terugkerend) gedoe in ons leven, toch?!?😉

Kleur Je Leven Opnieuw In Jacqueline Verhoef

Hoe dan wel?

Door op zoek te gaan de naar silver lining in deze voor jou. De gemene deler van al het gedoe in ons leven is namelijk, dat het (indirect) onze aandacht vraagt voor onderliggende dynamieken die het creëren van een leven vol leven – een leven met meer regie, geluk en innerlijke rust – in de weg staan.

 
Hoe vind- en ontwar je nu die silver lining ? Hoe zet je de ‘shit’ uit je leven om tot mest voor je toekomst?
Dat doe je in eerste instantie met behulp van een gids. Een gids die je helpt om veilig door het ‘mijnenveld’ van deze blokkades te manoeuvreren. Die je helpt bij het opruimen en zuiveren van dit veld (=jouw systeem en energieveld). Die je gaat trainen om in de toekomst zelf veilig door zulke velden te koersen richting jouw leven vol leven.
 
En daarnaast is het van groot belang dat je de bullshit en mindfucks van je eigen hoofd en ego leert doorzien. Je niet langer ongewaar en met hun aan het stuur hetzelfde rondje blijft rijden in je leven. Dat je zelf op de bestuurdersstoel kruipt en leert navigeren.
 
En, tot slot, dat je gaat werken aan een gezonde(re) balans tussen je Hart, Hoofd en Onderbuik.
 

Al deze stappen zijn een must have als je waarlijk voorbij wilt gaan aan het gedoe in je leven en je voor jezelf een leven vol leven wilt creëren.

 
En het zijn juist deze elementen welke de rode draad vormen van mijn holistische trainingen en systemische werk. Want, in alle eerlijkheid, ik hou niet van symptoombestrijding en half werk. Ik pak het graag afgestemd en gericht op de onderliggende oorzaken aan, zowel voor mezelf als voor anderen.
 
Ben jij hier ook aan toe? Weet dan dat er deze maand weer ruimte vrij komt voor de begeleiding van 3 nieuwe deelnemers. Ben jij hierin geïnteresseerd? Stuur me dan een berichtje, dan plannen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek met elkaar.
 
Lieve groet,
Jacqueline
 
Holistisch Trainer & Systemisch Coach
| Training in de kunst van Leven |

Geef Je Leven Kleur

Het e-book voor moedige vrouwen & dappere mannen die een ‘leven vol leven’ willen creëren door hoofd, hart en onderbuik weer in balans te brengen. Méér regie, geluk en innerlijke rust!

Leestijd: 15 minuten
Pagina’s: 19

Na het lezen van dit e-book weet jij precies:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

2 gedachten over “Dé 3 ‘must do’s’ wanneer je wordt gekwetst”

  1. Hey Jac,
    Mag ik de eerste zijn die je ongelooflijk veel Suc6 mag wensen in dit wederom leuke initiatief welke je doet?
    Je doet fantastisch werk. Je hebt al zoveel mensen een duwtje de goede richting in geholpen en zal dit nog zo veel vaker mogen doen.
    Je doet het super. You go girl!
    Groeten Arjan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DIRECT TOEGANG TOT HET E-BOOK?

Laat hieronder je naam en e-mailadres achter en je ontvang direct het E-book.