Hoe ziet het paard mij nadat ik representant in een Systemische opstelling bij haar ben geweest?

Rafi160403_klein
In navolging van haar ervaringen onlangs als representant in een familie opstelling met paarden, ontving ik het volgende bericht van een van de deelnemers:
 
Ik loop al heel de week met een vraag. Wellicht een domme en voor de hand liggende maar toch;
Ik was zaterdag representant als moeder. Geluk (= een van de paarden waar ik mee werk) was enorm jaloers en liet dit ook duidelijk blijken! Zij mocht ‘mij’ niet!
Zien paarden dit los van het normale dagelijkse leven en ontmoetingen? Of blijft dit haar eerste indruk van mij?
 
Laat ik allereerst beginnen met benadrukken dat ik het absoluut geen domme vraag vind! Ik vind hem zelfs zo interessant dat ik besloten heb er een blog aan te wijden 🙂
 

Mijn visie hierop is als volgt:

Paarden reageren altijd in het nu en reageren altijd op wat nu aanwezig is.
 
Wanneer jij op dit moment met je ‘Representanten-pet op’ iets of iemand in een Systemische Opstelling vertegenwoordigd, zal het paard je van nature ook bejegenen conform de dynamiek en energie die daar op dat moment, in dat systeem aanwezig is. Het maakt het paard niet uit of dat nu jouw eigen energie/dynamiek is of die van diegene uit de opstelling betreft. Het is wat het is, op dat moment.
 
Ben je bijvoorbeeld een uur later ‘ontslagen’ uit je rol van de systemische opstelling en maak je dan weer contact met het paard, dan zal hij/zij reageren op hetgeen daar op dat moment aanwezig is. En in dit geval ben jij dat met al jouw bagage en energie van dat moment.
 
Hierdoor kan het ook voorkomen dat een paard de ene keer heel anders op jou als persoon reageert dan een andere keer. Ruiters kunnen zich hier nog wel eens over verbazen of zelfs aan irriteren. En eigenlijk is het helemaal niet zo verbazingwekkend. Want ook al zijn wij als mens niet zo genuanceerd en gevoelig afgesteld als een paard. We kunnen ons toch goed voorstellen dat de energie die je bij je draagt en uitzend na een ontspannen weekend heel anders is dan na een (werk)dag vol stress en irritaties?!
 
Het paard is het allemaal om het even, op het moment dat wij in contact met hun zijn, dan vormen wij -in hun optiek- samen met hun een kudde en gaan hun op hun natuurlijke wijze hiermee -en dus met ons- om.
 
En als ik hier nog even op voort mag borduren…, bovenstaande neemt niet weg dat het voor kan komen dat een paard in beide situaties -dus zowel wanneer jij je ‘Representanten-pet op’ hebt, als wanneer jij als jezelf in aanraking met het paard komt- op een soort gelijke manier op je kan reageren. Interessant hè? 
 
Welke overeenkomsten ((h)er)ken je hierin? Wat van hetgeen dat bij de ”Representanten-pet’ hoorde, resoneert dus ook in jouw persoonlijke systeem? 
 
Mooi om ook hier eens bij stil te staan, want vaak zijn het vruchtbare zaadjes die gepland- en/of waardevolle cadeautjes die uitgepakt mogen gaan worden….
 
Lieve groet,
Jacqueline Verhoef
 
Holistisch Trainer

Geef Je Leven Kleur

Het e-book voor moedige vrouwen & dappere mannen die een ‘leven vol leven’ willen creëren door hoofd, hart en onderbuik weer in balans te brengen. Méér regie, geluk en innerlijke rust!

Leestijd: 15 minuten
Pagina’s: 19

Na het lezen van dit e-book weet jij precies:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DIRECT TOEGANG TOT HET E-BOOK?

Laat hieronder je naam en e-mailadres achter en je ontvang direct het E-book.