Mijn 1000 redenen om het niet te doen

Jacqueline Verhoef Rafi

Verandering inzetten in ons leven vraagt een bepaalde vorm van commitment en toewijding van ons. Het komt ons veelal niet zomaar aanwaaien, wij mogen er bewust voor kiezen en naar deze keuze gaan handelen. En dat is soms behoorlijk uitdagend, kan ik je verklappen.

Zo kan ik me nog heel levendig herinneren dat Rafi, het paard op de foto, destijds een plek in de opleiding “Systemisch- en Sjamanistisch Werken met Paarden” op mijn pad bracht. Hoe kan een paard dat doen vraag je je af?! Ik geef toe, dat is ook een bijzonder verhaal, maar die bewaar ik even voor een andere keer馃槈
Ondertussen draaide mijn hoofd overuren en kon ik wel 1000 redenen bedenken waarom ik dit ni茅t zou gaan doen. En telkens maar 1 reden om het w茅l te gaan doen, het vlammetje diep in mij, dat opgloeide bij het idee om het w茅l te gaan doen. Het was een klein vlammetje en toch, ik voelde het en ik voelde het heel voorzichtig groeien.
脥k was tenslotte degene die de wens uit had gesproken om de koers in mijn leven aan te willen passen.
脥k wilde iets anders en met een plek in deze opleiding diende de kans voor ‘anders’ zich daadwerkelijk aan en…. ik kon alleen maar redenen bedenken om het niet te doen.馃槥 En geloof me, naast de meest bizarre, kwamen er ook een aantal zeer legitieme redenen voorbij om het niet te doen.
Want, deze opleiding vroeg naast een financi毛le investering ook mijn tijd, aandacht en commitment. En dat net allemaal in een periode waarin ik in een scheiding zat. Veel tijd, geld en energie kwijt was aan een ex die ook zijn (financi毛le) steentje veelal niet bij droeg. Ik zou minder uren moeten gaan werken om deze opleiding ook 茅cht de kans van slagen te geven en daarmee zou ik dus voorlopig minder inkomsten hebben.
Kleur je leven opnieuw in
Mijn hoofd riep nee, mensen uit mijn omgeving raadden het me af en ik …. ik kon naast dit alles nog steeds dat vlammetje in mij voelen wakkeren. Hoe ik ook mijn best deed om het te negeren, ergens diep in mij voelde ik dat mijn gebed was verhoord, de verandering die ik z贸 graag wilde, kon ik hiermee realiseren. En tegelijkertijd een stemmetje in mijn hoofd dat me zei dat het heel onverstandig was om daar nu, op dit moment, ja op te zeggen.
En dus, zo geschiedde, volledig ‘onverstandig’, als in alle bezwaren van mijn hoofd naast me neerleggend馃槈 , trapte ik op een zondagmiddag op de rem toen ik thuis wegreed. Rende ik terug naar binnen en mailde ik -met een spannend gevoel in mijn buik- een dikke ‘JA’ naar de dame van de opleiding. Met in de P.S. het verzoek om even samen af te tasten welke deelbetalingen er mogelijk waren, om ook mijn hoofd tegemoet te komen en mijn ‘JA’ zo verstandig en praktisch mogelijk vorm te geven馃槈.

En wat is nu de 'ali moriali van mijn verhali' vraag je je wellicht af?!

Dat is dat we ‘anders’ mogen wensen, ook als dat spannend, onwennig of ongemakkelijk voelt.
Dat we onszelf meer kwaliteit van leven, meer plezier, geluk en voldoening toe mogen wensen.
Dat het ‘okay’ is om tijd, geld, aandacht en liefde aan onszelf en onze (innerlijke) kwaliteit van leven te besteden.
Dat het leven ons niet zomaar overkomt, maar dat het juist graag v贸贸r ons wil ‘werken’.
EN dat we de hiervoor benodigde stappen mogen gaan zetten, richting deze stippen op onze horizon. OOK als ons hoofd ons ervan wil overtuigen dat we dat beter niet kunnen doen. — Dit deel van je hoofd kan overigens niet anders dan dit zeggen, zo is hij ‘geprogrammeerd. Het waarom hierachter kom ik op een ander moment op terug. Maar alleen al dit weten, hangt toch al een andere ‘waarde’ aan zijn goedbedoelde advies, nietwaar?! —
En als ik het over deze wensen heb, dan bedoel ik niet de wensen die vanuit onze ego en ons gevoel van tekort ontspruiten. Ik bedoel juist diegene die voortkomen uit het zuivere kleine vlammetje in ons binnenste. Datgene wat het zachte stemmetje van ons hart ons influistert. Voortgedreven door onze ziel en de weg die deze ons af willen laten leggen.
Dat we erop mogen vertrouwen dat het ‘goed’ komt, als we zuiver hiernaar gaan handelen. En dat we los mogen laten hoe ‘goed’ eruit gaat zien.
Dat we telkens weer ons verbinden met vertrouwen en gaan weten dat het leven niets liever wil dan dat elk mens het mooiste en meest liefdevolle in zichzelf gaat ontdekken, gaat laten ontwaken en gaat ontwikkelen. En als we daarop koersen, er voor ons gezorgd zal worden.
Zoals er ook voor mij gezorgd werd toen ik deze keuze maakte. Want ook al heb ik er destijds dingen voor gelaten -je kunt je geld tenslotte maar 1 x uitgeven馃槈 -, ik heb ze niet als een gemis ervaren, ik deed (of liet) het met- en vanuit liefde.
En het leerde mij ook dat het leven dol is op zogenaamde ‘kritische experimenten’, in allerlei vormen en maten; ik wilde graag anders dan ik op dat moment had, maar had ik ook de moed om het vlammetje dat in mij leefde te voeden en mij te laten leiden richting anders? Ook wanneer dat betekende dat ik mijn hoofd niet langer aan het roer kon laten staan van mijn leven? En ik uit mijn comfortzone moest stappen? Durfde ik dan nog steeds dit vlammetje te volgen?

Het leven is er v贸贸r ons en daarmee zal het op ons pad brengen wat wij nodig hebben om onze diepste verlangens en hartenwensen te realiseren. Hiervoor hoeven wij ‘enkel’ ja te zeggen tegen de ervaringen en mogelijkheden die het hiervoor op ons pad brengt. Mogen we deze richtingaanwijzers volgen, de bijbehorende lessen leren en gaandeweg daarmee ons eigen leven vol leven cre毛ren.

Ik ben er nog steeds elke dag dankbaar voor dat ik, ondanks de 1000 redenen om het niet te doen, ik toch voor die ene om het w茅l te doen, heb gekozen!

Ben jij er ook klaar voor om voor een leven vol leven te kiezen? Dit als stip op jouw horizon te plaatsen en vanaf nu die richting op te gaan koersen, stapje voor stapje? Een volmondige ‘JA’ hierop, zal je prachtige (levens)reis doen beginnen!
P.S. En laat het me weten als je met mij aan je zijde hiermee aan het werk wilt, want ik krijg binnenkort weer ruimte vrij voor een paar nieuwe deelnemers in het Kleur Je Leven Opnieuw In ~Jaartraject~. Dan maken we even vrijblijvend kennis met elkaar en om af te tasten of ik de juiste match voor jou ben in deze.
Lieve groet,
Jacqueline
Holistisch Trainer & Systemisch Coach
| Training in de kunst van Leven |

Geef Je Leven Kleur

Het e-book voor moedige vrouwen & dappere mannen die een 鈥榣even vol leven鈥 willen cre毛ren door hoofd, hart en onderbuik weer in balans te brengen. M茅茅r regie, geluk en innerlijke rust!

Leestijd: 15 minuten
Pagina鈥檚: 19

Na het lezen van dit e-book weet jij precies:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DIRECT TOEGANG TOT HET E-BOOK?

Laat hieronder je naam en e-mailadres achter en je ontvang direct het E-book.