Mijn goede voornemens

Jacqueline Verhoef_Max_Kleur je leven opnieuw in
Afgelopen week vroeg iemand me naar mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar. En eigenlijk pas op dat moment werd ik me ervan bewust dat ik niet echt (meer) doe aan deze vorm van goede voornemens. 
 
Waarom eigenlijk niet, vroeg ik me af. Toen ik daar even over nadacht realiseerde ik me dat voor mij de jaarwisseling niet perse ‘het’ moment is waarop ik even stil sta bij de afgelopen periode en datgene wat ik graag anders zou willen zien.
 
Voor mij is dat ondertussen een way of life geworden en dit doe ik regelmatig -en blijkt nu- dit doe ik onbewust.
 
Voor mij is het niet meer dan normaal om gedurende het jaar vaker even een pas op de plaats te maken en te kijken hoe mijn leven vordert en ervoor staat. Niet vanuit ontevredenheid of altijd anders/meer willen, maar meer vanuit het vertrekpunt; hoe loopt het in mijn leven, waar stroomt het moeiteloos en waar stagneert het of loopt het stroef en waar heb ik nog huiswerk liggen. 
 
Zo vraag ik me op zulke momenten bijvoorbeeld af: Wat geeft me energie en wat kost me (te veel) energie? Waar ben ik blij mee? Waar ben ik dankbaar voor? Welk ‘gedoe’ heb ik last van? Wat staat me tegen? Waar ben ik niet (langer) blij mee? Wat zou ik graag anders zien? Welke wensen heb ik nog op dit moment?
 
En aan de hand van deze bevindingen ga ik aan de slag; waar wil ik meer van in mijn leven en waar wil ik minder van- of anders in mijn leven en hoe ga ik deze verandering creëren? 
 
Soms heb ik daar een pas klaar antwoord op en kan ik aan de slag en soms kan ik -bij wijze van spreken- alleen maar ‘wezenloos voor me uit staren’ en me afvragen ‘HOE DAN???’.
 
En waar ik vroeger dan -bewust of soms onbewust- kon blijven hangen en bleef verduren tot het bittere eind, weet ik nu dat het ook anders kan. Zelfs als ik geen pasklare oplossing heb voor het creëren van de gewenste verandering. Het is iets dat ik dit afgelopen decennium heb geleerd; het niet durven weten, totdat ik het weet, zonder de hoop of moed te verliezen.
 
Ik vertrouw. Ik vertrouw op mijn skills, tools -zowel diegene die ik al in mijn arsenaal heb, als diegene die ik me nog eigen mag gaan maken- en ik vertrouw op de (harige) hulptroepen welke ik in kan schakelen om mij te helpen bij deze veranderslag.
 
En daarmee sleutel ook ik aan mijn leven en stel ik -waar nodig- mijn koers bij, gaandeweg en stukje bij beetje.
 
Lieve groet, mede namens Sara,
Jacqueline
 
| Holistisch Trainer | 

Geef Je Leven Kleur

Het e-book voor moedige vrouwen & dappere mannen die een ‘leven vol leven’ willen creëren door hoofd, hart en onderbuik weer in balans te brengen. Méér regie, geluk en innerlijke rust!

Leestijd: 15 minuten
Pagina’s: 19

Na het lezen van dit e-book weet jij precies:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DIRECT TOEGANG TOT HET E-BOOK?

Laat hieronder je naam en e-mailadres achter en je ontvang direct het E-book.