‘Niet lullen, maar poetsen’

Stress burn-out bore-out overspannen overwerkt onrust

'Niet lullen, maar poetsen' dat is een van de dynamieken waaronder ik ben opgegroeid.

Op zich niets mis mee, maar een te veel hiervan deed mij volledig vast lopen. Vastlopen in lijf, in mijn leven, in mijn werk en in mijn relaties.

Ik was altijd druk, raasde door mijn dagen heen en het woord ‘ontspanning’ was gaandeweg volledig uit mijn woordenboek verdwenen 🙁  En ergens kwam ik op een punt dat ik me heel goed realiseerde dat ik zo niet door kon gaan, ik zakte bijna door mijn hoeven -of eigenlijk helemaal- en mijn lichaam werkte niet meer mee. Niet onterecht overigens 😉

En oh my de pittige en confronterende ontdekkingen die ik toen ging doen….
Zo werd ik me er opeens van bewust dat terugschakelen voor mij als een brevet van onvermogen voelde. Ik schaamde me ervoor dat ik het tempo van mijn werk en leven niet langer vol kon houden, dat ik niet de partner en vriendin was, waarvan ik vond dat ik zou moeten zijn. En ga zo nog maar even door, mijn innerlijke criticus voerde het hoogste (negatieve) woord.
 
Ik ontdekte ook dat iets in mij eigenlijk helemaal niet wilde afremmen en ontspannen, want deze ‘gas op de lolly-modus’ maakte ergens ook dat ik ‘erbij hoorde’, want ‘iedereen die een beetje een interessant leven heeft, is toch druk???’ 
 
En het maakte dat ik in een soort van controle bleef, want wie weet wat er zou gebeuren als ik af zou remmen en stil zou gaan staan. Wat zou er allemaal boven komen drijven als ik echt naar mijn lichaam en de signalen in- en om mij heen ging luisteren?? Het voelde alsof er een beerput opengetrokken zou worden. 

Tot het moment dat ik ‘rock bottom’ bereikte en ik – met alle wil van de wereld – écht niet meer zo verder kon.

Hoe dan wel?

Het was mijn angst dat me heel lang heeft afgeleid, bezig gehouden en om de tuin heeft geleidt.
Angst voor het onbekende, voor de -naar nu blijkt- imaginaire beerput, voor de benodigde veranderingen, voor het niet weten wat er dan ging komen, voor het (ver)oordeel van anderen en voor mijzelf serieus nemen.
 
En toch heb ik ondanks al deze angsten het, destijds nog piepkleine vonkje dat diep in mij zat verscholen, durven volgen.
En als ik omkijk van waar ik nu sta, dan kan ik zien dat het een van de grootste cadeau’s is gebleken welke ik mezelf ooit heb gegeven. 
 
Want met dat vonkje groeide in mij ook de bereidheid, om datgene wat vanonder de oppervlakte van invloed bleek te zijn op ‘al het gedoe’ dat in mijn leven speelde, aan te kijken. Groeide mijn vertrouwen dat ook voor mij meer kwaliteit van leven mogelijk was en ben ik met de juiste hulptroepen aan mijn zijde onderweg gegaan naar het ‘leven vol leven’ dat ik nu leidt. En wat ben ik dankbaar dat ik als gevolg hiervan nu zó veel meer regie, geluk en innerlijke rust ervaar. 

Mijn missie

Sterker nog, het is mijn missie geworden om ook andere mensen te helpen om méér regie, geluk en innerlijke rust te creëren in hun leven.
En dat is exact waarom ik samen met Sara (die mijn missie deelt) onze succesvolle APK-methode in het leven heb geroepen. 

Deze APK-methode is dé methode waarmee wij moedige vrouwen en dappere mannen helpen om meer kwaliteit van leven te creëren, om hun eigen unieke ‘leven vol leven’ vorm te geven te creëren. Want een ‘leven vol leven’ komt voort uit afstemming op de juiste frequentie en een goede balans tussen drie essentiële elementen namelijk je; 

Authentieke Zelf 

Passie & Purpose  

Kracht

Gratis E-book

En hoe dat precies werkt, wat het inhoud en hoe je dit in balans brengt in je dagelijks leven —> dat hebben we verwerkt in ons E-book ‘Geef je Leven Kleur!’
 
Want wij willen graag jij je weer energiek en trots voelt op wie je bent en wat je doet, dat je gelukkig bent en krachtig in je leven staat, dat het contact met jezelf en met anderen soepel, liefdevol en stromend gaat.
 
Dat je niet langer ‘vastgelopen in de drukte en waan van de dag’ leeft, maar je eigen en unieke ‘leven vol leven’ leidt.
 
Zodat ook jij je leven leeft vanuit rust en ontspanning, dat jij met regie aan het roer staat van jouw leven, dat jij voldoening ervaart bij dat wat je doet en dat je het verschil maakt; voor jezelf en voor anderen. 
 
Zonder dat je overbelast raakt, alles wilt controleren, het gevoel hebt dat je leegloopt, vastgelopen bent en dat je jezelf verliest in de waan van de dag.
 
Als jij dit ook wil, lees dan ons E-book voor meer informatie over de APK methode.

En dan nu?

En wellicht vraag je je nu af; is mijn leven nu dan altijd rozengeur en maneschijn? Duhhh, nee echt niet!
En ik heb ondertussen wél de tools en kennis vergaard om datgene wat op mijn pad komt ‘het hoofd te bieden’ en om met de ups en downs te blijven koersen op een leven vol leven.
 
En ik vind het echt waanzinnig gaaf dat Sara en ik onze krachten hebben gebundeld en onze talenten nu gezamenlijk inzetten om, andere moedige mensen te begeleiden om óók een leven vol leven te creëren, met meer regie, geluk & innerlijke rust!
 
Lieve groet, mede namens Sara, 
Jacqueline
 
| Holistisch Trainer | 

Geef Je Leven Kleur

Het e-book voor moedige vrouwen & dappere mannen die een ‘leven vol leven’ willen creëren door hoofd, hart en onderbuik weer in balans te brengen. Méér regie, geluk en innerlijke rust!

Leestijd: 15 minuten
Pagina’s: 19

Na het lezen van dit e-book weet jij precies:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

1 gedachte over “‘Niet lullen, maar poetsen’”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DIRECT TOEGANG TOT HET E-BOOK?

Laat hieronder je naam en e-mailadres achter en je ontvang direct het E-book.