Soepie?

Kleur Je Leven Opnieuw In

De impact van media

Geef je leven kleur

Steeds meer mensen beginnen zich te realiseren dat ook de media niet de ‘waarheid in pacht hebben’ en ook zij slechts 1 van de vele vormen van ‘waarheid’ uitdragen. En zodra je dit gewaar wordt, is de kans aanwezig dat je reageert zoals diegene van het berichtje dat ik onlangs kreeg. (zie bijgaande afbeelding)

Een heel begrijpelijk reactie overigens. En een die -als we even uitzoomen- van grote invloed is en ver door rimpelt. Je weet wel, net zoals de rimpels die in het water ontstaan, wanneer je er een steentje in gooit.

Onze (onbewuste) impact

Huh, hoe dan? hoor ik je denken. Het gaat hierbij toch over mijn eigen (innerlijke) gemopper, irritaties en frustraties?
 
Ja, in de basis klopt dat, waar we in deze dan alleen niet bij stil staan, is het feit dat ALLES wat wij zeggen, denken of (niet) doen van invloed is op het grote geheel. En dat dit grote geheel een belangrijke voedingsbron is voor ons wezen. 
 
Om het wat duidelijker te maken omschrijf ik het vaak als volgt; stel je voor dat er zich om de Aarde een grote afgesloten koepel bevindt en dat wij deze koepel vullen met alles wat wij denken, zeggen en doen. Alsof we met zijn allen ingrediënten aanleveren voor een collectieve soep, een soep waar wij ons tevens dagelijks als mens en wereld continu mee voeden. 
 
En als er een ding is wat we van soep allemaal weten; de smaak en kwaliteit wordt bepaald door de ingrediënten die erin gestopt worden. 
 
In deze betekent dat, dat de negatieve -regelmatig stemming makende- nieuwsberichten ingrediënten zijn van onze collectieve soep. Ook hoe wij reageren op deze berichten vormen ingrediënten van onze collectieve soep. En wanneer ons systeem vervolgens gevoed wordt door deze soep -iets wat continu en vanzelf gebeurt- dan kun je je voorstellen welke voeding dit voor ons wezen in zich draagt. En kun je je afvragen; is dit waar ik mijzelf en mijn geliefden mee wil voeden?

Wat wíl je toevoegen aan onze collectieve soep?

Moeten we dan nu met zijn allen net gaan doen alsof we in een lalaland leven en doen alsof er geen negativiteit is? Zodat er allemaal (nep) positiviteit in de collectieve soep belandt? 
 
Nee en waar we deze collectieve soep -en dus onszelf en onze omgeving- wel mee kunnen helpen is allereerst open staan voor dit (wellicht totaal nieuwe) gegeven. Het niet meteen afwijzen als ‘nieuw en onbekend, dus niet waar’, maar het er als mogelijkheid laten zijn. Als een van de vormen van vele waarheden die naast elkaar kunnen en mogen bestaan.
 
En als we aan het dit idee beginnen te wennen, dan kunnen we wellicht de uitnodiging aanvaarden om verantwoording te gaan nemen voor ons denken, zeggen en doen. Of op zijn minst eens te onderzoeken; welke ingrediënten voeg ik met mijn denken, zeggen en doen toe aan deze collectieve soep? Aan deze collectieve voedingsbron voor de mens? En is dat wat ik wil toevoegen? Of wil ik liever ook wat andere smaakjes toevoegen? Een overpeinzing waard wellicht?
 
Voor nu, heb een mooie dag! 
 
Met liefde,
Jacqueline
 
Holistisch Trainer & Systemisch Coach
| Training in de kunst van Leven |   

Geef Je Leven Kleur

Het e-book voor moedige vrouwen & dappere mannen die een ‘leven vol leven’ willen creëren door hoofd, hart en onderbuik weer in balans te brengen. Méér regie, geluk en innerlijke rust!

Leestijd: 15 minuten
Pagina’s: 19

Na het lezen van dit e-book weet jij precies:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DIRECT TOEGANG TOT HET E-BOOK?

Laat hieronder je naam en e-mailadres achter en je ontvang direct het E-book.