Waarom??? Daarom!!!

heart.RUMI_relatiegedoe_kleurjelevenopnieuwin

Groot kans dat het eerste waar je aan denkt als je bovenstaande kop leest, het irritante 'vraag & antwoord spelletje' met kinderen is.

Tegelijkertijd is het juist het stellen van deze 'Waarom?' vraag onze redder geweest, heeft het ieder van ons enorm veel moois in 't leven heeft gebracht en dat is nog steeds dagelijks het geval.

Hoe dan? Hoor ik je denken. Nou, eigenlijk heel simpel.

Zodra een vergelijkbare gebeurtenis -die jij onder de categorie onhandig, vervelend, irritant, kwetsend of frustrerend gedoe plaatst- zich vaker dan 2 x in je leven voordoet, dan mogen ‘je alarmbellen’ gaan rinkelen. 

Want in deze gevallen zit er vaak onder de oppervlakte waardevolle informatie voor je verborgen. Informatie die, wanneer je deze doorgrond en toepast, je innerlijk vrijer zal maken.

En dus nodigen wij je uit, wanneer bepaalde (vergelijkbare) situaties zich meermaals in je leven voordoen, om moedig te zijn en jezelf oprecht af te vragen ‘wats gebuert’ hier nou?
 

*Wat maakt dat deze situaties terug blijven keren, welk aandeel heb ik hier (onbewust) in of wat heb ik hiervan te leren?
*Want jij bent de gemene deler in deze terugkerende en vergelijkbare situaties.
*Wat herhaal jij (onbewust)?Welke informatie zit er onder de oppervlakte voor je verborgen?
*Wat mag er geleerd-, losgelaten- en opgeruimd worden? Zodat er ruimte ontstaat voor nieuw, anders en beter?

 
We nodigen je uit om op reis te gaan, om op onderzoek uit te gaan. Zonder drama en zonder in de slachtoffer rol te verzanden. 
Oprecht op zoek naar de ‘daarom’ achter jouw ‘waarom’ in deze. 
Ze komen in allerlei vormen en maten en iedereen heeft ze, maak je daarover geen illusies.
Zo ook deze dame;
In de jaren dat ik single was, kwamen er een aantal mannen op mijn pad. Via een dating-site, via kennissen en via een ‘toevallige’ ontmoeting. En nadat voor de derde keer de man in mijn leven ‘ineens’ van het toneel verdween…. dacht ik hé?!?!!? Waarom?? Wats gebuert hier toch??

Na wat gemopper op die mannen, een paar slechte nachten, meer dan één glas wijn en een paar potten thee met flink wat chocola…. Zag ik ook: dit lijkt wel een herhalend patroon en oei …… ik ben hierin de gemene deler.

Nadat ik wat van de schrik bekomen was, besloot ik om hier maar naar te kijken. Hoe eng het ook voelde om dit te gaan doen – ik vond het erger en enger als dit met de volgende leuke man wéér zou gebeuren. Dus zocht ik hulp bij de dames van ‘Kleur Je Leven Opnieuw In’ om eens verder te kijken dan ik zelf kan, om te onderzoeken wat er hier aan de hand was. 

En het werd me duidelijk dat IK degene was die eigenlijk niet aanwezig of present was in het contact en in de relatie met ‘de man’.
‘Zo binnen – zo buiten’. Deze mannen lieten dit door hun verdwijnen/vertrekken zowel pijnlijk als prachtig aan mij zien; en daarmee keek ik eigenlijk in een spiegel en zag ik mezelf.
Zag ik dat ik het eigenlijk zelf was. Ik was degene die niet aanwezig was in de relatie. Daarom dus!
 
En waarom deed ik zoals ik deed?
Ik leefde vanonder de oppervlakte -zo bleek- met de onbewuste innerlijke overtuiging dat degene van wie ik hield toch wel zou vertrekken en mij zou verlaten.

Dus kapselde ik mezelf in, hield ik mezelf op deze manier ‘veilig en op afstand’ van de ander en de – zo dacht ik- aanstaande hartzeer. En daarmee werd in mijn dagelijks leven de dynamiek van de vertrekkende partner keer op keer zichtbaar. En rees het besef dat ik hier zelf op van invloed was, want ik was het die telkens niet echt aanwezig was geweest in de relaties.
 
Met mijn nieuwe inzicht, met het ontvangen van de heling van de paarden en met de acceptatie en overgave dat IK dus anders moest gaan doen als IK een andere uitkomst wilde op relatie-gebied…. stapte ik uit de paardenwei en de wijde wereld weer in.
Tot slot: mijn anders doen leidde vervolgens ook tot een andere, nieuwe en duurzame liefdesrelatie. 
De ‘waarom vraag’ dient zo mooi als vertrekpunt voor de zoektocht naar je antwoorden. En hopelijk helpt dit je al op weg! 
 
Mocht het zo zijn dat de herhaling van je gedoe zich voortzet, dan hebben wij iets voor jou!
 
Want vast blijven zitten in de herhaling van je gedoe, dat is niet iets wat je wilt voor jezelf. En dat wilden wij ook niet voor een ander!
 
Sterker nog, het is onze missie geworden dat wij samen mensen willen helpen! Voorbij het oppervlakkig oppoetsen van de buitenkant, voorbij de strubbelingen en het gedoe en uit de waan van de dag. Onderweg naar een ‘Leven Vol Leven’ met méér regie, geluk en innerlijke rust.
 
Een ‘leven vol Leven’ waarin jij;
 
  •  Je vrij voelt om jezelf te zijn.
  • Aan het roer staat van jouw leven.
  • Gelukkig(er) bent.
  • Een goed en liefdevol contact met je partner ervaart.
  • Liefdevolle en voedende relaties hebt.
  • Je niet langer overweldigt voelt door de ander of door de omstandigheden.
  • Leeft met rust en ontspanning in je hoofd, je lijf en je leven.
  • Je dagen energiek en ‘met goede zin’ begint.
  • Voldoening ervaart van hetgeen je doet.
  • Het verschil maakt voor jezelf en anderen.
Wij willen dat zowel mannen als vrouwen zich weer energiek en trots voelen op wie ze zijn en wat ze doen, dat ze gelukkig zijn en krachtig in hun leven staan, dat het contact met zichzelf en met anderen soepel, liefdevol en stromend gaat.
 

En dat is exact waarom wij onze APK-methode in het leven hebben geroepen. De APK methode is dè methode waarmee wij dappere vrouwen & moedige mannen helpen om hun eigen unieke ‘leven vol leven’ te creëren. Want een ‘leven vol leven’ komt voort uit een goede balans tussen drie andere essentiële elementen welke ook vaak over het hoofd worden gezien, namelijk je; 

Authentieke Zelf 
Passie & Purpose  
Kracht

 
En hoe dat precies werkt, wat het inhoud en hoe je dit in balans brengt in je dagelijks leven —> dat lees je in ons Ebook Geef je Leven Kleur! Zodat ook jij kan ontdekken wat jouw ‘Waarom?? Daarom!!’ is en uit de vicieuze cirkel van herhaling kunt stappen. 
  
Met liefde,
Jacqueline Verhoef & Sara de Vries
 
Holistisch Trainer       | Ergotherapeut

Geef Je Leven Kleur

Het e-book voor moedige vrouwen & dappere mannen die een ‘leven vol leven’ willen creëren door hoofd, hart en onderbuik weer in balans te brengen. Méér regie, geluk en innerlijke rust!

Leestijd: 15 minuten
Pagina’s: 19

Na het lezen van dit e-book weet jij precies:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

1 gedachte over “Waarom??? Daarom!!!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DIRECT TOEGANG TOT HET E-BOOK?

Laat hieronder je naam en e-mailadres achter en je ontvang direct het E-book.