Hallo mooi mens,

Groot kans dat je op deze pagina terecht bent gekomen nadat wij contact met elkaar hebben gehad. Wellicht hebben we elkaar gesproken, met elkaar gemaild of geappt over ‘het gedoe’ waar jij tegenaan loopt in je leven. 

Waarschijnlijk heb ik tijdens ons contact een en ander gedeeld over mijn kijk op- en werkwijze bij ‘gedoe’ –in de breedste zin van het woord- waar we tegenaan kunnen lopen.

En heb ik misschien ook wel verteld dat ik al jaren dappere en moedige mensen help die vastlopen in hun privéleven, werk of onderneming.

Hoe ik help uit een impasse te komen en een nieuwe koers te gaan varen.

Hoe ik help om ruis op de lijn weg te halen en de verbinding met dierbaren help herstellen.

En hoe ik help een ‘leven vol leven’ te creëren door hoofd, hart en onderbuik in balans te brengen. Op weg naar méér regie, geluk en innerlijke rust.

Daarbij heb ik in de loop der jaren ook gemerkt dat bewust contact maken met je verlangen om anders te willen. De wens om het -veelal terugkerende- gedoe in je leven achter je te laten en te gaan koersen richting jouw eigen unieke vorm van een ‘leven vol leven’ ook een soort van tweeledigheid, onrust en soms zelfs spanning met zich meebrengt.

Want wanneer je bewust contact maakt met deze verlangens en wensen, dan krijgt de stem van je hart opeens wat meer ruimte om van zich te laten horen. Wordt zij even niet overschreeuwd door de veelal veel luidere stem van je hoofd.

En ik kan je verklappen, deze laatste vindt daar van alles van ;). En een ding is daarbij over het algemeen vrij zeker; enthousiast zal je hoofd niet zijn over alles wat je hart je influistert.

Want zoals het een ‘goed en kundig’ hoofd betaamd zal hij alles op alles zetten om je te wijzen op alle zogenaamde ‘gevaren en risico’s’ die het volgen van je hart(ewens) volgens hem allemaal met zich meebrengen of mee zouden kunnen gaan brengen. Bekeken vanuit je hoofd, is het door jouw gewenste nieuw en anders, onbekend terrein buiten je comfortzone wat je hiermee zou gaan betreden en daarmee volgens je hoofd per definitie niet veilig en dus niet doen.

En dit bedoelt je hoofd niet verkeerd, het is zijn taak om jou veilig te houden en dat kan hij volgens hem alleen als jij je op bekend terrein en binnen je comfortzone begeeft. En dan neemt hij voor lief dat dit bekende terrein je wellicht niet langer meer gelukkig maakt en gaat daarbij moeiteloos voorbij aan je (harte)wens tot verandering, voorbij het gedoe in je leven. 

Hoe dit precies allemaal in zijn werk gaat, daar leer je meer over tijdens het Kleur Je Leven Opnieuw In ~Jaartraject~, voor nu is het voldoende om te weten dat je dit oersterke mechanisme als mens in je draagt en dat het horen van de stem van je hart, naast de stem van je hoofd, er vaak toe leidt dat je in de zogenaamde Wiebeldagen terecht komt. Overigens ook iets wat in de online modules van het ~Jaartraject~ uitgebreid aan bod komt.

Maar voor nu is het voldoende om te weten dat dit fenomeen bestaat en dat het niet meer dan menselijk is om hierin te belanden. 

En wellicht kan dit weten je een beetje gerust stellen. Kan het je helpen om niet het -veelal nog zachte- stemmetje van je hart meteen de mond te snoeren. En mag het je helpen om te weten dat het standaard vertrekpunt van je hoofd ‘Angst & Schaarste’ is en die van je hart ‘Liefde & Vertrouwen’.

En misschien kun je met deze kennis in je achterzak een beetje uitzoomen, in een wat neutralere positie komen en makkelijker aftasten wat voor jou nu een helpende eerst volgende stap kan zijn bij het aanpassen van je koers richting jouw unieke vorm van een leven vol leven?!

Voor nu laat ik je achter met 2 toepasselijke gedichten; ‘Wiebeldagen’ en ‘Als je doet wat je deed, krijg je zoals je kreeg’.

Heb een mooie dag & ik hoor het graag als je nog vragen hebt of vrijblijvend verder af wilt tasten of ik wellicht de juiste persoon ben om jou verder op weg te helpen richting jouw leven vol leven.

Met liefde,

Jacqueline Verhoef

| Holistisch Trainer & Systemisch Coach |

Wiebeldagen

Ga je vooruit, achteruit, links of rechts.
Van verwarring naar een zeker weten.
Naar de top van de berg en dan toch snel
weer afdalen.
 
Wat wil ik wel, wat wil ik niet, 
ga ik de verandering aan 
of blijf ik nog even zitten ?
Kan ik het wel, kan ik het niet, 
past het bij me
of hou ik mezelf voor de gek.
 
Logisch nadenken, 
of mijn hart volgen.
Van oude emoties en gevoelens
naar het nieuwe diep in mij.
Ga ik staan of blijf ik nog even zitten.
Van vol vertrouwen 
naar een diepe onzekerheid.
 
Wie ben ik, waar sta ik, wat wil ik.
Wat hoort bij mij, wat is aangeleerd.
Wat komt uit een ver verleden
en hoe zie ik de toekomst.
Het slaat je lam, maakt je onzeker.
 
En laat dat nou precies de bedoeling zijn
van deze energie.
Je zit in een veranderingsproces,
en je ligt helemaal op schema.
Geef je over…

Uit het boek: Bewust Hooggevoelig 

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg

Als ik blijf kijken zoals ik altijd heb gekeken
Blijf ik denken zoals ik altijd dacht
Als ik blijf denken zoals ik altijd heb gedacht
Blijf ik geloven wat ik altijd heb geloofd
Als ik blijf geloven wat ik altijd heb geloofd
Blijf ik doen zoals ik altijd heb gedaan
Als ik blijf doen zoals ik altijd heb gedaan
Blijft mij overkomen wat mij altijd overkomt
Maar als ik mijn ogen sluit en goed kijk naar binnen
Dan kom ik deze cirkel uit en kan ik steeds opnieuw beginnen
Als je doet wat je altijd deed krijg je wat je altijd kreeg

-Albert Einstein-

Geef Je Leven Kleur

Het e-book voor moedige vrouwen & dappere mannen die een ‘leven vol leven’ willen creëren door hoofd, hart en onderbuik weer in balans te brengen. Méér regie, geluk en innerlijke rust!

Leestijd: 15 minuten
Pagina’s: 19

Na het lezen van dit e-book weet jij precies:

DIRECT TOEGANG TOT HET E-BOOK?

Laat hieronder je naam en e-mailadres achter en je ontvang direct het E-book.