Opbloeien

Bloesem boomgaard Jacq_coaching met dieren_Geef je leven kleur

Het valt me op dat het niet alleen de natuur is, welke momenteel tot bloei aan het komen is.

Ik zie- en hoor het bijvoorbeeld ook gebeuren bij deelnemers uit ons jaartraject.
In deze tijden van ‘Corona-voorzorgsmaatregelen’ verandert er veel, vallen bekende structuren weg en wordt er flexibiliteit van ons gevraagd. En ik vind het prachtig om te zien dat -naast alle ‘vervelende’ consequenties- er ook veel mensen zijn die tot bloei komen op enigerlei vlak. 

Energiegever of energie lek

Zo merkte een van de jaartrajecters nu heel bewust op dat, nu zijn hobby stil is komen te liggen, dit voorheen wellicht toch meer een energielek dan voedend voor hem is geweest?! 
 
En mag hij nu gaan onderzoeken hoe gezondere zelfzorg er in deze uit kan zien. Hoe hij de grens van een hobby die energie geeft of energie kost kan bewaken.
 
Hij neemt de tijd om bij te tanken, zodat hij niet altijd alleen maar zijn reservevaatje energie tot zijn beschikking heeft, maar dat er ‘gewoon’ weer overvloedig veel energie tot zijn beschikking staat. En nu hij dat aan het doen is, ontdekt hij ook weer hoe het is om zoveel energie tot zijn beschikking te hebben. Hij krijgt weer zin in klusjes die al lang op hem lagen te wachten of welke hij de afgelopen jaren met tegenzin en op zijn tandvlees deed.
En zo ontdekte een andere deelneemster -die altijd al graag haar aantekeningen met kleur creatief vorm gaf- dat zij een verborgen talent heeft voor het tekenen van vogels. 
 
Dit levert niet alleen ‘mooie plaatjes’ op, maar brengt haar ook heel veel ontspanning en voldoening. Zo zei ze onder meer;
‘Ik ben niet echt een ochtendmens, nooit geweest ook, maar ik merk nu dat ik met veel meer plezier aan de dag begin. Nu ik weet dat ik ‘weer lekker’ een paar vogels mag gaan tekenen.’
 
En is de uitnodiging aan haar hoe zij deze voedende en ontspannen bezigheid mee kan nemen, wanneer t.z.t. de waan van de dag weer om de hoek komt kijken.

En hoe is dit voor jou?

Bemerk jij bij jezelf -in de breedste zin van het woord- ook vormen van opbloeien?
En heb je er al over nagedacht of- en hoe je deze nabij kunt houden in je leven, wanneer de waan/drukte van de dag weer aandient?
 
Deel je bevindingen en overpeinzingen gerust hieronder.
We horen ze graag van je en wie weet kun je een van de andere lezers er weer mee inspireren.
 
Voor nu, heb een mooie dag!
 
Lieve groet, mede namens Sara,
Jacqueline
 
| Holistisch Trainer |

Geef Je Leven Kleur

Het e-book voor moedige vrouwen & dappere mannen die een ‘leven vol leven’ willen creëren door hoofd, hart en onderbuik weer in balans te brengen. Méér regie, geluk en innerlijke rust!

Leestijd: 15 minuten
Pagina’s: 19

Na het lezen van dit e-book weet jij precies:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DIRECT TOEGANG TOT HET E-BOOK?

Laat hieronder je naam en e-mailadres achter en je ontvang direct het E-book.